Spaces biedt beginnend kunstenaars een internationaal podium ter ere van het 10-jarig bestaan

Feestelijke onthulling POWER OF 10 Art Collection

In oktober is het 10 jaar geleden dat Spaces haar deuren voor het eerst opende aan de Amsterdamse Herengracht. Om dit te vieren lanceert Spaces een eigen kunstcollectie: Power of 10 Art Collection, tevens een platform voor jonge kunstenaars. Vrijdag 12 oktober vindt de onthulling van de collectie plaats.

Spaces riep eerder dit jaar Nederlandse kunstenaars op om mee te doen aan de open call. Uit alle inzendingen heeft de vakjury 10 kunstwerken van 10 verschillende kunstenaars gekozen. Deze zullen op 10 verschillende Spaces locaties in de wereld komen te hangen.

10 WINAARS

De jury was het unaniem eens over de selectie van de volgende 10 winnaars die samen de Power of 10 Art Collection vormen: Benjamin Li, Esther Kokmeijer, Feiko Beckers, Henry Byrne, Salim Bayri, Mari Stoel, Popel Coumou, Sema Bekirovic, Floris Schönfeld & Thomas Raat. 

De Power of 10 Art Collection vertegenwoordigt diverse werkwijzen, zoals schilderkunst, fotografie en meer. De geselecteerde werken geven de eigen visie van de kunstenaar weer en zijn tevens passend in een vernieuwende en dynamische werkomgeving. De werken stralen een frisse, luchtige, moedige, scherpe en nieuwsgierige blik uit.

JURY

De jury bestond uit kunstenaars Sarah van Sonsbeeck & Marc Bijl, voorzitter Annegret Kellner en curatoren Eelco van der Lingen en Nienke van der Wal (Young Collectors Circle). De jury had bij Spaces eerst kennis gemaakt met hun huidige kunstcollectie om zich te oriënteren op de kunst die passend is in een werkconcept als Spaces. De huidige kunst die bij Spaces te zien is, is kunst dat dynamisch, speels en complementair is aan het interieur. Het leidt niet af als mensen aan het werk zijn, maar zorgt er juist voor dat het prikkelt zonder te aanwezig te zijn in de ruimte. 

“De ideeën van de winnende kunstenaars voeren ons mee naar plekken die we niet eerder hebben gekend en laten ons in minimale gebaren of met grootste ontbering maar altijd op poëtische wijze zien wat waarheid kan zijn” 

Annegret Kellner, voorzitter van de jury.

SPACES & KUNST

“Kunst is altijd van belang voor de inrichting van elke Spaces locatie waar dan ook in de wereld. Werken in omgeving met kunst, biedt men inspiratie wat leidt tot nieuwe ideeën. Het is dan ook niet gek dat Spaces partner is van FOAM en Stedelijk Museum.”

 zegt Frederique Keuning

Spaces heeft onder andere kunst van FOAM Talent hangen maar ook een wisselende gecureerde selectie van bekende internationale kunstenaars. Daarnaast organiseert Spaces bijvoorbeeld regelmatig ontbijtsessies bij het Stedelijk Museum exclusief voor haar leden.

-----

UITNODIGING

Vrijdag 12 oktober zal er een feestelijke onthulling zijn van de Power of 10 collectie. Hier zal voor het eerst alle werken in het echt te bewonderen zijn met een uniek kunstgezelschap. Welkom vanaf 17.00 op Spaces Herengracht, plek van de eerste Spaces locatie precies 10 jaar geleden.

BEELD

729422027 1280
Download PDF
Download PDF
About Spaces

Over Spaces

Spaces biedt een inspirerende kantooromgeving voor professionals en groeiende ondernemingen. Naast kantoorruimtes, zijn er memberships en vergaderzalen om te helpen denken, creëren en samen te werken. Spaces heeft als doel om een inspirerende omgeving met ondernemersgeest te bieden waar ideeën tot stand komen, een bedrijf zich ontwikkelt en waardevolle relaties kunnen ontstaan. Spaces heeft al 80 locaties in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Australië en Azië.


news