Spaces bestaat tien jaar: Nederlandse manier van werken verovert de wereld

Spaces bestaat deze maand tien jaar. De pionier op het gebied van co-working en flexibele kantoren is in die tien jaar tijd uitgegroeid van een enkele vestiging in Amsterdam tot de wereldwijde marktleider met 155 locaties in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Oceanië, Azië en Afrika. De verwachting is dat Spaces volgend jaar haar 250e vestiging zal openen. Vanuit het idee dat werken en naar kantoor gaan leuk en inspirerend kunnen zijn; met zijn Nederlandse ondernemersgeest, het vrije denken en de open manier van communiceren heeft Spaces in tien jaar tijd de wereld veroverd. 

Innovatie

Behalve flexibele werkplekken biedt Spaces in iedere stad een levendige ‘community’ door middel van inhoudelijke evenementen met onder andere Tedx-Talks, The School of Life of samenwerkingen met musea. In Amsterdam is Spaces bijvoorbeeld partner van Het Stedelijk Museum. Om voor te blijven lopen wil Spaces blijven innoveren. Na het succes van de Recharge Room in 2017, een ruimte waar men zogenaamde ‘powernaps’ kon nemen, zal in november de Music Room gelanceerd worden. Een kamer waar de eigen community alleen of spontaan samen muziek kunnen maken om stoom af te blazen of vernieuwde energie op te doen.

Filosofie

Spaces biedt flexibele, inspirerende werkplekken en moderne vergaderruimtes aan zelfstandige professionals. Dat flexibele, moderne werken wil Spaces niet exclusief voor de freelancer of millennial aanbieden; ook innoverende (tech-)bedrijven zoals New10, Dazn en Pathé Thuis hebben hun kantoor bij Spaces. ‘Wij zijn Spaces in 2008 gestart vanuit het idee dat wij iedereen een prettige, inspirerende en toegankelijke werkomgeving wilden bieden’ zegt oprichter Martijn Roordink. ‘Het moest voelen als thuis, professioneel zijn als een Fortune 500 bedrijf en een sterk aanwezig professioneel netwerk hebben. Wij willen onze gebruikers flexibiliteit bieden; je betaalt voor wat je gebruikt. We hebben dé locaties en een uniek getalenteerd netwerk van tienduizend bedrijven met meer dan twintigduizend professionals.’ 

Groei

Spaces opende haar eerste vestiging in 2008 aan de Amsterdamse Herengracht.Inmiddels zijn er in Amsterdam vijf locaties en zijn een zesde, bij Schiphol en een zevende, aan het Westerpark, op komst. Ook in Den Haag, Rotterdam en binnenkort in Utrecht kan de zelfstandige professional terecht bij locaties van Spaces. In 2015 opende Spaces haar eerste internationale vestiging. 

Met openingen in Londen, New York en Australië die gelijk een goede bezettingsgraad kenden, was het duidelijk dat deze Nederlandse manier van werken aansloeg. Sinds 2014 is Spaces onderdeel van International Workplace Group. ‘En het gaat maar door’ zegt Roordink. ‘De coworking economy wordt de komende jaren alleen maar groter: op dit moment is wereldwijd 3 procent van het zakelijke vastgoed ingericht op coworking. De voorspelling is dat het naar 30 procent gaat. De taart is groot genoeg voor iedereen.’

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie over het tienjarig bestaan van Spaces of voor een interviewaanvraag met CEO Martijn Roordink neem contact op met Charlotte: charlotte@hagenspr.com | 06 14 57 61 17.

Download PDF
Download PDF
Over Spaces

Over Spaces

Spaces biedt een inspirerende kantooromgeving voor professionals en groeiende ondernemingen. Naast kantoorruimtes, zijn er memberships en vergaderzalen om te helpen denken, creëren en samen te werken. Spaces heeft als doel om een inspirerende omgeving met ondernemersgeest te bieden waar ideeën tot stand komen, een bedrijf zich ontwikkelt en waardevolle relaties kunnen ontstaan. Spaces heeft al 80 locaties in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Australië en Azië.


berichten