Spaces opent Music Room

Muziek maken en luisteren verbetert productiviteit.

Coworking-aanbieder Spaces opent op vrijdag 2 november in haar vestiging aan de Vijzelstraat in Amsterdam de eerste zogenaamde Music Room. In de Music Room kunnen members van Spaces alleen of samen muziek maken om stoom af te blazen of juist nieuwe energie op te doen.

Muziek & productiviteit

Muziek heeft een bewezen effect op de productiviteit, creativiteit en focus. Samen muziek maken bevordert teamwork en het luisteren naar muziek stelt je open. Volgens Randstad Research[1] resulteert muziek in de werkomgeving in productieve werknemers (71%), die harder gaan werken (60%) wat in zijn geheel zorgt voor een verbeterde werksfeer. Psychologisch onderzoek in Amerika[2] heeft uitgewezen dat wanneer mensen samen en in harmonie muziek maken, zij veel meer in staat zijn om echt contact met elkaar te maken. Uit een ander onderzoek[3] blijkt dat mensen die naar muziek luisteren hun werk sneller af hebben en met betere ideeën komen dan mensen die niet naar muziek luisteren, dit omdat de muziek ze in een betere stemming brengt.

Samenwerking

Voor de Music Room gaat Spaces een samenwerking aan met muziekmerken Gibson, Roland en Key Music. Zo zullen Gibson en Roland de muziekinstrumenten voor de Music Room leveren. De Music Room is behalve voor Spaces-members ook toegankelijk voor partners Gibson en Roland, die jonge artiesten hiermee een ruimte bieden waar ze muziek kunnen schrijven en maken. Tevens zal de Music Room ook te boeken zijn voor bedrijven die eens op een alternatieve plek willen vergaderen.

Festival

De lancering van de Music Room vindt plaats op Sound of Spaces, het allereerste muziek-en-werk-festival dat Spaces samen met online muzikantenplatform Gigstarter organiseert. Tijdens dat festival stelt Spaces de hele dag de deuren open voor iedereen die eens een hele andere werkdag wilt. Iedereen kan komen werken vanuit Spaces Vijzelstraat in Amsterdam maar ook naar live optredens komen luisteren (van klassiek tot gospel), inspirerende talks bijwonen, teambuilding door samen muziek te maken, dansen bij de silent disco, gitaarles nemen of een songwriting-cursus volgen.

Spaces 10 jaar

Spaces bestaat deze maand tien jaar. De pionier op het gebied van co-working en flexibele kantoren is in die tien jaar tijd uitgegroeid van een enkele vestiging in Amsterdam tot de wereldwijde marktleider met 155 locaties in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Oceanië, Azië en Afrika. Op dit moment is 3 procent van het zakelijk vastgoed wereldwijd ingericht op co-working. De voorspelling is dat het de komende jaren groeit naar 30 procent. De markt groeit door, en Spaces daarmee ook: de verwachting is dat Spaces volgend jaar haar 250e vestiging zal openen. Vanuit het idee dat werken en naar kantoor gaan leuk en inspirerend kunnen zijn; met zijn Nederlandse ondernemersgeest, het vrije denken en de open manier van communiceren heeft Spaces in tien jaar tijd de wereld veroverd.

Persbeeld

Persbericht

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over het tienjarig bestaan van Spaces en de Music Room neem contact op met Charlotte: charlotte@hagenspr.com | 06 14 57 61 17.

Download PDF
Download PDF
Over Spaces

Over Spaces

Spaces biedt een inspirerende kantooromgeving voor professionals en groeiende ondernemingen. Naast kantoorruimtes, zijn er memberships en vergaderzalen om te helpen denken, creëren en samen te werken. Spaces heeft als doel om een inspirerende omgeving met ondernemersgeest te bieden waar ideeën tot stand komen, een bedrijf zich ontwikkelt en waardevolle relaties kunnen ontstaan. Spaces heeft al 80 locaties in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Australië en Azië.


berichten