04 December, 2018

Onderzoek wijst uit dat geur ontspanning en productiviteit kan stimuleren

Marie-Stella-Maris ontwikkelt geur voor Spaces

Coworking-aanbieder Spaces en lifestyle-merk Marie-Stella-Maris lanceren samen een roomspray die productiviteit op de werkvloer bevordert. De geur heet Spirit de Travail (‘werkgeest’) en heeft van Marie-Stella-Maris het nummer 10 meegekregen, een verwijzing naar het tienjarig bestaan van Spaces dit jaar.

Onderzoek

Mensen hebben een sterke verbinding met geur. Geur is verbonden aan het geheugen en wordt direct in het onderbewustzijn opgeslagen. Onderzoek van Gary E. Schwartz van de Amerikaanse University of Arizona heeft uitgewezen dat irritatie en stress kunnen worden tegengegaan door geur en dat geur positieve effecten zoals geluk, ontspanning en stimulering kan bevorderen. Voor Spaces, als pionier in het moderne werken altijd op zoek naar manieren om te innoveren, waren die onderzoeken de reden om een eigen omgevingsgeur voor hun openbare ruimtes te ontwikkelen. Met de geur wordt een ander zintuig van de Spaces-gebruiker geprikkeld, waardoor hij zich beter op zijn gemak voelt en productiviteit wordt gestimuleerd.

Spaces x Marie-Stella-Maris

Vanwege de reeds bestaande relatie met Amsterdams lifestyle-merk Marie-Stella-Maris was een expert op het gebied van geur snel gevonden. De gezamenlijke kernwaarden van Spaces en Marie-Stella-Maris, de moderne en stijlvolle esthetiek en het streven naar het maken van een impact, maakten de samenwerking logisch. Marie-Stella-Maris doneert voor alle producten in de geurlijn Sprit de Travail een vast bedrag om haar sociale missie ‘schoon water voor iedereen, wereldwijd’ te vervullen. ‘Zeven jaar geleden was Spaces een van onze eerste mineraalwater-klanten’, zegt Carel Neuberg, CEO van Marie-Stella-Maris. ‘Door het gezamenlijk ontwikkelen van een geur tillen we onze samenwerking naar een hoger niveau.”

Spirit de Travail

Spirit de Travail is ontwikkeld door de geur-experts van Marie-Stella-Maris en bestaat uit een compositie van citrustonen van Calabrische bergamot en ingrediënten als kaneelschors, vetiver en sandelhout.

‘We voelden elkaar als merken zo goed aan’ vertelt Frederique Keuning, co-founder en creative director van Spaces over het ontstaan van Spirit de Travail, ‘dus de creatie van de geur ging heel snel.’ Spirit de Travail zal wereldwijd bij alle Spaces gebruikt worden. Het idee is dat door de herkenbaarheid van de geur de gebruikers van Spaces, waar ter wereld ze ook werken, zich nog meer thuis voelen.

Verkoopinformatie

No.10 Spirit de Travail is beschikbaar als roomspray (50ml) en als scent diffuser (240ml). De producten zullen bij Spaces exclusief te koop zijn in de eigen pop-up shops bij Spaces in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag van 10 – 14 december. Tevens zal Spirit de Travail te koop zijn online via marie-stella-maris.com en in de eigen winkel in Amsterdam. Roomspray (50ml) kost €15,- en de scent diffuser (240ml) €39,-.

10 jaar Spaces

Spaces bestaat dit jaar tien jaar. De pionier op het gebied van co-working en flexibele kantoren is in die tien jaar tijd uitgegroeid van een enkele vestiging in Amsterdam tot de wereldwijde marktleider met 180 locaties in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Oceanië, Azië en Afrika. Op dit moment is 3 procent van het zakelijk vastgoed wereldwijd ingericht op co-working. De voorspelling is dat het de komende jaren groeit naar 30 procent. De markt groeit door, en Spaces daarmee ook: de verwachting is dat Spaces volgend jaar haar 250e vestiging zal openen. Vanuit het idee dat werken en naar kantoor gaan leuk en inspirerend kunnen zijn; met zijn Nederlandse ondernemersgeest, het vrije denken en de open manier van communiceren heeft Spaces in tien jaar tijd de wereld veroverd 

Marie-Stella-Maris

Marie-Stella Maris is een Amsterdamse lifestyle-merk dat zich inzet voor toegang tot schoon drinkwater wereldwijd. Door het aanbieden van natuurlijk mineraalwater, natuurlijke verzorgingsproducten en luxe huisparfums leveren zij een bijdrage; voor elk verkocht doneert Marie-Stella-Maris een vast bedrag om drinkwaterprojecten te ondersteunen. Zo heeft het merk al meer dan 800.000 euro beschikbaar kunnen maken en zijn er duizenden mensen geholpen aan schoon drinkwater.

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie over Spaces, Marie-Stella-Maris of No.10 Spirit de Travail, neem contact op met Inge de Frank, via inge@hagenspr.com

Press contact

Spokesperson

Follow this newsroom

Contact information

Spaces
Herengracht 124
1015BT Amsterdam, the Netherlands
0031 (0)20 794 4700